Poradnik będzie Ci pomocny w przyswajaniu wiedzy i umiejętności w zakresie sporządzania ciast żytnich. Zapoznasz się w nim z jakich surowców sporządza się ciasta, w jaki sposób się je spulchnia oraz jakimi metodami można wyprodukować. Przy produkcji ciast żytnich wykorzystasz wiadomości i umiejętności już nabyte w poprzednich jednostkach modułowych, np. użytkowanie maszyn i urządzeń piekarskich, przygotowanie surowców do produkcji oraz obliczanie składników ciast. Najtrudniejszym zagadnieniem będą procesy biochemiczne zachodzące w ciastach żytnich.
Poradnik będzie Ci pomocny w przyswajaniu wiedzy i umiejętności w zakresie sporządzania ciast żytnich. Zapoznasz się w nim z jakich surowców sporządza się ciasta, w jaki sposób się je spulchnia oraz jakimi metodami można wyprodukować. Przy produkcji ciast żytnich wykorzystasz wiadomości i umiejętności już nabyte w poprzednich jednostkach modułowych, np. użytkowanie maszyn i urządzeń piekarskich, przygotowanie surowców do produkcji oraz obliczanie składników ciast. Najtrudniejszym zagadnieniem będą procesy biochemiczne zachodzące w ciastach żytnich.